Gå tilbake til nettstedet

Høst sesshin m/Såzen Osho

broken image

Det var med stor takknemlighet vi gjennomførte en 2 dagers intensiv meditasjonspraksis her i Haugesund Zen Senter ledet av eldstebroder Såzen Osho. Det er rørende når mennesker legger sine hverdagslige affærer til side for å delta på en sesshin, som er til stor inspirasjon, men som også er en krevende "øvelse"

Sesshin, som er et japansk ord, betyr å berøre hjerte. Å berøre vårt hjerte. I våre travle hverdagslige liv i denne kaotiske verden som er i konstant forandring, funksjonerer vi gjerne ut i fra vårt hode, ut i fra vårt intellekt, for å møte og navigere i denne verden. "Å berøre vårt hjerte", men hvordan kommer vi fra vårt hode og til vårt hjerte? Det er dette som er vår praksis, å nå vårt hjerte, å nå det som ligger hinsides tanken. Hvordan gjør vi det? Ved å la tanker være i fred, og la vårt sinn og vår kropp falle til ro. En hverdagslig meditativ praksis en halvtime eller time, er gull verdt, helt ubetalelig, men det tar tid å la et sinn falle til ro i en travel hverdag. I sesshin setter vi av 2,3 eller flere dager til intensiv praksis, til å la vårt sinn falle til ro, og kanskje faller det til ro, slik at det som som ligger hinsides tanken, hjertet, kan tre frem, vår sanne natur. Å gjøre dette i et fellesskap er til stor hjelp for alle. Så jeg vil takke dypt alle som deltok og var med på denne sesshin denne helgen. GASSHO, GASSHO, GASSHO !


Kåei

PS: Hvis du vil få oppdateringer på fra denne nyhetsbloggen på våre hjemmesider, skriv inn eposten din under, og aktuelle nyheter og andre innlegg relatert til senteret vil bli sendt direkte til deg.

broken image
broken image
broken image
broken image